Uitvaartverzekeringen

Kind aanmelden bij uitvaartverzekeraar

March 01, 2016
Off

Het is in de meeste gevallen heel eenvoudig om uw kind bij te laten schrijven bij uw uitvaartverzekeraar. Als u een kind wilt aanmelden bij de uitvaartverzekeraar waar u zelf al een uitvaartverzekering heeft lopen, dan is het in de meeste gevallen voldoende om de gegevens door te geven. De verzekeraar kan het kind in dit geval op uw polis bijschrijven. Ieder volgend gezinslid kan hier uiteraard ook worden bijgeschreven. Bij veel verzekeraars kan dit tegenwoordig zelfs online geregeld worden. U kunt dan een online formulier voor het bijschrijven invullen. Vervolgens ontvangt u een bevestiging van de bijschrijving.

Een speciale premie


Voor kinderen ligt de premie van een uitvaartverzekering vanzelfsprekend lager dan die van volwassenen. Veel uitvaartverzekeraars bieden de zogenaamde kinderpremie. Deze premie ligt vaak bijzonder laag. Zo zijn er al uitvaartverzekeringen voor kinderen voor nog geen euro premie per maand.

Bij sommige verzekeraars kan de premie doorlopen tot de leeftijd van 25 jaar, terwijl andere uitvaartverzekeraars 18 of 21 jaar aanhouden. Het is goed om hier eens verder naar te kijken. Uiteraard zijn ook niet alle uitvaartverzekeringen voor kinderen gelijk aan elkaar. Het is dan ook goed om eens te bekijken hoe de uitvaartverzekering voor een kind eruit ziet. In geval van overlijden wilt u natuurlijk wel de uitvaart kunnen regelen zoals u het wenst.

Vrij te besteden bedrag


Veel uitvaartverzekeringen bieden een standaard uitvaartverzekering. Hierbij wordt een vast bedrag uitgekeerd voor alle basis uitvaartdiensten. Daarnaast kan er een bepaald bedrag worden uitgekeerd om vrij te besteden. Hierbij valt te denken aan een mooie foto of een bijzondere knuffel om mee te geven in de kist. U kunt met dit bedrag doen wat u zelf wilt. Of er een vrij te besteden bedrag wordt uitgekeerd, en hoe hoog dit bedrag is, is afhankelijk van de uitvaartverzekering.

Over de auteur