Uitvaartverzekeringen

Crematieverzekering

August 10, 2014
Off

U zult denken een crematieverzekering is toch ook gewoon een uitvaartverzekering? Dat klopt, alleen kan een uitvaartverzekering gebruikt worden voor zowel een crematie als een begrafenis en een crematieverzekering alleen voor een crematie en dus niet voor een begrafenis.

Waarom een crematieverzekering?


Een crematieverzekering is alleen geschikt als u zeker weet dat u bij overlijden een crematie wilt en geen begrafenis, u kunt dan ook niet later op deze keuze terugkomen. Bij de meeste uitvaartverzekeraars heeft u hier geeneens een keuze toe, doordat zij standaard alleen een uitvaartverzekering bieden waarbij beide varianten gedekt zijn.

Desondanks zijn er verzekeraars die hier wel onderscheidt in maken en waar u dan ook de keuze heeft uit een begrafenisverzekering of crematieverzekering. Dit onderscheidt wordt gemaakt doordat de kosten van een begrafenis doorgaans hoger zijn. U zult dan ook bij deze variant een hogere premie moeten betalen.

In principe maakt het niet uit of dat u kiest voor de standaard uitvaartverzekering waarin beide varianten gedekt zijn, of voor een losstaande verzekering. Echter dient u bij de laatste optie wel zeker te zijn over de keuze crematie of begrafenis, omdat de andere variant niet gedekt is.

Vergelijken


Als u zeker weet dat u een crematie wilt kunt u crematieverzekeringen en reguliere uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken en kijken wat voor u de beste optie is. Weet u nog niet zeker of u begraven of gecremeerd wilt worden? Vergelijk dan alleen de reguliere uitvaartverzekeringen zodat u zeker weet dat er dekking is voor uw keuze tegen de tijd. In principe valt niet op voorhand te zeggen welke optie voor u het voordeligst is omdat er diverse persoonlijke factoren bij de berekening van de premie komen kijken. Vergelijk dan ook goed om deze keuze te kunnen maken.